Nama :  MUSLIHA BINTI MOHD NOR

Umur  : 43 Tahun

Ahli    :  14 September 2015.

Latar belakang

Beliau merupakan seorang suri rumah yang sering datang ke PEDi untuk mencari maklumat berkaitan kerja sekolah anaknya disamping mencari bahan-bahan untuk mempromosi nuseri tanamannya. Seorang yang tidak tahu menahu dalam dunia teknologi maklumat dan telekomunikasi.

Sebelum penggunaan ICT/ penglibatan PEDi.

Tidak mahir dalam penggunaan internet, menaip dan berkaitan dengan dunia teknologi sekarang.

Selepas penggunaan ICT/ penglibatan PEDi.

Selepas beliau datang ke kelas usahawan shopee dan kelas asas pemprosesan maklumat  di PEDi Pekan Malau, beliau banyak berubah dari segi kemahiran menaip dan penggunaan komputer. Kini beliau telah mengetahui cara yang betul dalam dunia teknologi maklumat dan telekomunikasi.  Beliau juga sudah pandai menggunakan enjin carian seperti ‘google’, ‘yahoo’ dan sebagainya untuk mencari sebarang maklumat yang diperlukan.


 

Nama :  MUHAMMAD ADAM DANISH BIN IBRAHIM.

Umur  : 13 Tahun

Ahli    :  03 Februari 2019.

Latar belakang

Beliau merupakan seorang pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan  Bakai yang sering mengunjungi PEDi sejak beliau berada di sekolah rendah lagi.  Merupakan anak sulong dalam keluarga dan menjadi harapan keluarga agar menjadi contoh tauladan kepada adik-adik.

Sebelum penggunaan ICT/ penglibatan PEDi.

Tidak mahir dalam penggunaan internet, menaip dan berkaitan peralatan komputer.

Selepas penggunaan ICT/ penglibatan PEDi.

Selepas beliau datang ke kelas asas pemprosesan maklumat  di PEDi Pekan Malau, beliau banyak berubah dari segi kemahiran menaip dan penggunaan komputer. Kini beliau telah mengenali komponen utama komputer.  Beliau juga sudah pandai menggunakan enjin carian seperti ‘google’, ‘yahoo’ dan sebagainya untuk mencari sebarang maklumat yang diperlukan..


 

Nama : MUHAMMAD SUFI IMAN BIN ANUAR

Umur  : 12 Tahun

Ahli    : 01 JUN 2018.

Latar belakang

Beliau merupakan seorang pelajar sekolah rendah tahun 6 yang sering  datang ke PIK untung belajar asas ICT.

Sebelum penggunaan ICT/ penglibatan PIK

Sebelum mengikuti kelas asas komputer beliau tidak mahir dalam penggunaan internet, menaip dan berkaitan peralatan komputer.

Selepas penggunaan ICT/ penglibatan PIK

Selepas beliau datang ke kelas asas internet di PIK beliau banyak berubah dari segi menaip serta makin mahir dalm penggunaan komputer  dan kini beliau telah mengenali kompenen utama komputer.  Beliau juga merupakan pelanggan tetap e-tuisyen pusat internet komuniti.


 

Nama :  ISMAIL BIN AHMAD

Umur  :  61 Tahun

Ahli    :  22 FEBRUARI 2014.

Latar belakang

Beliau merupakan guru yang bertugas di sekolah menengah yang sering  datang ke PEDi Pekan Malau untuk belajar asas ICT dan yang berkaitan dengannya.

Sebelum penggunaan ICT/ penglibatan PIK

Sebelum mengikuti kelas asas komputer beliau tidak berapa mahir dalam penggunaan internet terutamanya yang melibatkan media sosial, emel dan sebagaiya yang berkaitan dengan peralatan komputer.

Selepas penggunaan ICT/ penglibatan PIK

Selepas beliau datang ke kelas asas internet di PEDi Pekan Malau beliau banyak berubah dari segi menaip serta makin mahir dalam penggunaan komputer  dan kini beliau telah mengenali kompenen utama komputer.  Beliau juga semakin mahir berkomunikasi melalui platform media sosial dengan menghantar lampiran yang yang diperlukan oleh pihak berkaitan melalui emel dan sebagainya.


 

Nama : NUR ANIZA AZ-ZAHRAA' BT ANUAR

Umur  : 7 Tahun

Ahli    : 26 April 2021

Latar belakang

Beliau merupakan seorang pelajar sekolah rendah tahun 1 yang datang ke Pusat Internet Komuniti untuk belajar asas ICT.

Sebelum penggunaan ICT/ penglibatan PIK

Sebelum mengikuti kelas asas komputer pengguna kurang mahir menggunakan pengisian komputer dan masih lagi berlatih menaip. Selain itu, beliau tidak mahir dalam penggunaan internet dan perkara berkaitan peralatan komputer.

Selepas penggunaan ICT/ penglibatan PIK

Selepas beliau datang ke kelas asas internet di PIK beliau banyak berubah dari segi menaip serta semakin mahir dalam penggunaan komputer  dan kini beliau telah sedikit sebanyak mengenali komponen utama komputer.